Intuition Essential EA870810

De koffiebeleving die je dagelijks leven verlicht
Lees meer
Artikelnummer : EA870810
599,99 €(1)

Kenmerken

Omschrijving

De Intuition Espressomachine

De KRUPS Intuition Espressomachine is de gemakkelijkste manier om bij u thuis perfecte koffiedranken te bereiden met smaak, textuur en aroma op barista-niveau. Dit koffiezetapparaat vergt slechts weinig onderhoud, en is uitgerust met een intuïtief waarschuwingssysteem met lichtindicator die u op weg helpen om moeiteloos koffie te zetten. Dankzij de gebruiksvriendelijke bedieningselementen, vereenvoudigt deze espressomaker en cappuccino apparaat niet alleen de ervaring van het koffiezetten, maar garandeert deze volautomatische machine bovendien een uitstekende smaak van koffieboon tot kop. Stel hem naar wens af voor onweerstaanbaar romige koffies, net zoals u ze het liefst heeft. Dankzij het intelligente systeem kunt u wel twee gepersonaliseerde recepten opslaan. Hierbij krijgt u nog een reeks verbeterde functies en de uitzonderlijke koffiesmaak van het KRUPS Quattro Force-systeem.

Eigenschappen

Control panel Buttons  
Melksysteem Manual Steam Nozzle  
Reinigingsprogramma voor het melksysteem GEEN PROGRAMMA  
Pre-set coffee strengths 3  
Stoompijpje    
Variabele hoeveelheid water in een kopje    
Removable water tank YES  
Milk beverage making Manual steam nozzle  
ANDERE
Interface Knoppen  
Uitneembaar opvangbakje    
Welkomstpakket 2 cleaning tablets + 1 needle to clean the steam nozzle  
Talen no  
Aan/uit-schakelaar    
Stekkerkleur Black  
Stekkervorm Rechte stekker  
Type stekker EUR  
ALGEMEEN
Aanpassen van de hoeveelheid Ja  
Druk 15  
Koffiemolen Metalen conisch maalwerk  
Inhoud van het bonenreservoir 250  g
Capaciteit waterreservoir 3  L
Detector "leeg waterreservoir"    
Inhoud van het koffiedikbakje 9  
Gepatenteerd compact Thermoblock-systeem (CTS)    
TECHNISCH
Aantal kopjes zwarte koffie per keer, cycli 2  
Aanpassen van de maalfijnheid Handmatig (5 niveaus)  
Aantal temperatuurniveaus 3  
Aanpassen van de koffietemperatuur 3  
Automatische dubbele maalcyclus voor grote koffiemokken (220 ml)    
Max. afstand van de koffie-uitloop tot het opvangbakje 14  cm
In de hoogte verstelbare koffie-uitloop    
Heetwaterfunctie    
ONDERHOUD
Detectie van kalkaanslag AUTOMATISCH  
Spoelprogramma AUTOMATISCH  
Spoelprogramma voor het melksysteem GEEN PROGRAMMA  
Reinigingsprogramma AUTOMATISCH  
Herinnering voor ontkalken AUTOMATISCH  
Aqua Filter-systeem    
Prijs 599,99 €

Accessoires kopen

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Ja, volautomatische espressomachines worden in de fabriek afgesteld op waterhardheidsniveau 3, maar u kunt het apparaat opnieuw instellen in functie van de waterhardheid in uw woonplaats.
Om de hardheid van het water te bepalen (0 = zeer zacht, 1 = zacht, 2 = vrij hard, 3 = hard, 4 = zeer hard), dompelt u een van de meegeleverde teststrookjes in het water gedurende één seconde. Wacht vervolgens één minuut op het resultaat. U kunt ook contact opnemen met uw watermaatschappij. U kunt deze informatie ook bij uw gemeente bekomen.
Het is aanbevolen om het apparaat aan te passen aan de hardheid van het gebruikte water. Deze kan worden bepaald met het meegeleverde strookje of door contact op te nemen met uw watermaatschappij.
Om de smaak te optimaliseren en uw machine langer te doen meegaan, bevelen wij het gebruik van een Claris-Aqua Filter System-patroon aan. Draai het patroon vast op de bodem van het reservoir en kies de juiste instellingen.
Plaats de stekker in het stopcontact maar schakel het apparaat nog niet in.
Open het serviceluik.
Stel het apparaat in rekening houdend met de waterhardheid.
Pas de koffietemperatuur aan.
Stel het automatische stroomonderbrekingsmechanisme in.
Sluit het serviceluik.
Verwijder het waterreservoir, vul het en plaats het terug.
Vul het reservoir met koffiebonen.
Omdat de apparaten in de fabriek worden getest, is het mogelijk dat er nog koffieresten in het apparaat aanwezig zijn bij het eerste gebruik.
Spoel het apparaat met water door het een cyclus te laten doorlopen.
Pas de maalfijnheid van de koffie aan.
Kraanwater (normaal drinkwater) is prima zolang het vrij van geuren is die de smaak van het drankje kunnen beïnvloeden. Water uit een fles is ook geschikt.
Gebruik geen gekoeld of warm water omdat dit de temperatuur van het drankje kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en vervang het water als u het systeem langer dan 2 dagen niet hebt gebruikt.
Gebruik voor koude drankjes water op kamertemperatuur, nooit gekoeld water, en doe twee of meer ijsklontjes (20 g per ijsklontje) in de beker.
Waterhardheid is de belangrijkste reden voor kalkafzetting in de machine en het is dus raadzaam om de machine regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of minder al naargelang de waterhardheid).
U kunt de sterkte van uw koffie aanpassen door de maalgraad van de koffiebonen in te stellen.
Stel de gepaste maalgraad in naargelang het soort koffieboon: goed gebrande en eerder geoliede koffiebonen vereisen een grove maalgraad terwijl licht gebrande en drogere koffiebonen een fijne maalgraad vereisen. Hoe fijner de gemalen koffie, hoe sterker het aroma.


Draai de regelknop binnenin het koffiebonenreservoir, naargelang uw soort koffieboon en de gewenste sterkte van het aroma. Deze instelling moet worden uitgevoerd tijdens het malen en stapje per stapje. Na 3 bereidingen zult u duidelijk een andere smaak waarnemen.
Het Claris-patroon moet ongeveer elke 50 liter water of minstens elke 2 maand worden vervangen.
Naargelang je model kan de machine automatisch vragen om het te vervangen.
Kalk wordt van nature gevormd in je apparaat en, zonder tussenkomst, kan dit de prestaties van de machine beïnvloeden.
Door regelmatig ontkalken van je machine blijft je machine goed werken en verleng je de levensduur door alle kalkaanslag te verwijderen in alle circuits die regelmatig in contact zijn met water en gevoelig zijn voor kalkaanslag.
Al onze machines zijn uitgerust met een waarschuwingsfunctie die je informeren wanneer je moet ontkalken.
Het kan normaal zijn dat je geen waarschuwingsberichten krijgt als je verbruik van stoom/heet water laag is.
Je espressomachine is uitgerust met een teller en zal je automatisch informeren wanneer je moet ontkalken na een bepaald aantal stoom-/heet waterbereidingen en volgens verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water...
Je espressomachine is uitgerust met een teller en zal je automatisch informeren wanneer je moet ontkalken na een bepaald aantal stoom-/heet waterbereidingen en volgens verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water, etc.
Het is daarom normaal dat je geen waarschuwingen krijgt als je verbruik van stoom/heet water laag is.
Het is niet nodig om te ontkalken wanneer de machine dit niet aangeeft.
Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het ontkalken van je machine.
We bevelen aan dat je ontkalkt zodra de machine dit aangeeft en dat je het ontkalkproduct gebruikt waarvan de dosering perfect is aangepast en getest door onze teams om effectief te werken tegen kalkaanslag, zonder risico van agressie of schade aan de interne componenten van de machine.
Het is niet nodig om te ontkalken wanneer je geen waarschuwingsberichten krijgt.
Nadat je een bepaald aantal kopjes hebt bereid, is het belangrijk om het hele koffiecircuit van de machine te reinigen en ontvetten met een reinigingstablet om de smaakkwaliteit van je dranken te behouden.

De machine is uitgerust met een reinigingsprogramma en zal je automatisch informeren wanneer dit nodig is, afhankelijk van verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water, etc.

We bevelen aan dat je de machine reinigt zodra de machine dit aangeeft en dat je de tabletten gebruikt waarvan de dosering perfect is aangepast en getest door onze teams om effectief te werken tegen kalkaanslag, zonder risico van agressie of schade aan de interne componenten van de machine.
Je machine heeft een uniek ontwerp met gebruik van hydraulische technologie om de perfecte koffie te maken.

Door deze constructie kan het koffiecircuit onder druk worden gespoeld en automatisch na elk kopje worden afgevoerd: de garantie van perfecte hygiëne.

Dit unieke systeem:
  • Garandeert dat er geen water in de machine blijft, waardoor kalkaanslag wordt beperkt en langdurende prestaties worden verzekerd. Na elk gebruik kan je zien dat er water in het lekbakje zit dat verbonden is met deze automatische spoeling/afvoer.
  • Vermindert de behoefte voor reiniging en onderhoud tot een minimum, geeft u het plezier van koffie zonder problemen.
Lekbakje
Het lekbakje wordt gebruikt om alle water of koffie op te vangen die tijdens en na de bereiding uit de machine lekt. Het is belangrijk om het altijd op zijn plaats te laten en het regelmatig te ledigen. Voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je het lekbakje verwijdert om dagelijks te reinigen en te laten drogen alvorens het terug in de machine te plaatsen.
Wanneer de vlotters zich in de bovenste stand bevinden, geeft dit een overloop aan. U moet dan het lekbakje leegmaken.

Bakje voor gemalen koffie
Het bakje voor gemalen koffie ontvangt de geëxtraheerde gemalen koffie.
Voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je het bakje voor gemalen koffie elke dag reinigt onder heet zeepwater en laat drogen alvorens het terug in de machine te plaatsen.
De machine zal aangeven wanneer het nodig is om het bakje voor gemalen koffie leeg te maken.
Je kan het vaker leegmaken, maar wanneer de machine aan staat, plaats je het bakje terug zodat de machine kan registreren dat het leeg is.
Belangrijk:
• Als u het bakje voor gemalen koffie niet leegmaakt zoals hierboven beschreven, kan dit je machine beschadigen.
• Plaats het bakje niet in de vaatwasmachine.

Waterreservoir
Om het aroma van je koffie te behouden en voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je vers water gebruikt, het reservoir dagelijks reinigt met heet water en een sponsje en laat drogen alvorens het terug op de machine te plaatsen.

Reservoir voor koffiebonen
Koffiebonen kunnen vettige resten aan de zijkanten van het reservoir laten, wat de kwaliteit van je koffie kan beïnvloeden. Om het aroma te behouden en voor hygiënische redenen raden we aan dat je het afneemt met een schone, zachte, droge doek wanneer het opnieuw moet worden gevuld.
Belangrijk: Gebruik geen water om het reservoir te reinigen, de aanwezigheid van water in het reservoir kan je machine beschadigen.
We raden aan dat je alleen je machine ontkalkt wanneer je een waarschuwing krijgt om schade aan componenten te vermijden die niet zijn ontkalkt.

Tijdens de eerste maanden gebruik, als het aantal dranken niet voldoende is voor ontkalken, kan je niet handmatig eerder ontkalken (naast de automatische waarschuwing).
Na dit aantal dranken is het mogelijk om handmatig te ontkalken (afhankelijk van het model).
Je moet het reinigingsprogramma niet onmiddellijk uitvoeren wanneer je het bericht krijgt, maar je moet het binnen een korte periode doen.
Als reinigen wordt uitgesteld, blijft het waarschuwingsbericht op het scherm tot dit is uitgevoerd.
Dat kan te wijten zijn aan tal van factoren:
• Er is geen water in de tank; vul de tank,
• Uw tank is niet correct geïnstalleerd; druk stevig op de tank,
• De filter is geblokkeerd; de gemalen koffie is te fijn. Reinig de filterhouder en probeer een koffie die minder fijn is gemalen,
• De pomp wordt niet gevoed; raadpleeg de instructies om deze te voeden,
• Uw toestel heeft kalkaanslag; ontkalk het,
• Het Claris-filterpatroon is vervangen maar niet gereedgemaakt; raadpleeg de instructies om deze gereed te maken.
Het apparaat zal automatisch opnieuw worden opgestart en klaar zijn voor een nieuwe cyclus wanneer de stroom opnieuw werkt.
Controleer of de lekbak niet is overgelopen en maak deze indien nodig leeg.
Controleer of de lekbak correct is geplaatst.
Controleer of de stoompijp niet verstopt is geraakt.
Schakel het apparaat uit, laat het afkoelen en reinig en maak alle openingen van de stoompijp vrij met de meegeleverde naald.
Maak de opening van de steunpijp van de stoompijp vrij met een naald.
Verwijder de Claris-patroon.
Verwijder, indien aanwezig, het waterfilter uit de machine. Als het probleem hierdoor niet is opgelost, kunt u de knop voor maalfijnheid naar rechts draaien om een grovere maling te verkrijgen (dit is mogelijk afhankelijk van het gebruikte type koffie).
Voer een of meerdere spoelcycli uit.
Bij herhaald gebruik is het mogelijk dat er slechts enkele druppels uit de stoompijp komen.
  • Controleer of er koffiebonen in het reservoir zitten en of deze correct worden verdeeld.

  • Vermijd het gebruik van olieachtige, gekaramelliseerde of gearomatiseerde koffie.

  • Maak de koffie in twee cycli door de functie voor twee kopjes te gebruiken.

  • Pas de fijnheid van de gemalen koffie aan met de regelknop in het reservoir voor koffiebonen.



    Volgens model:
Controleer de temperatuurinstelling voor de geselecteerde koffie en wijzig deze indien nodig.
Verwarm de kopjes voor door ze in warm water te spoelen. Zo voorkomt u een "thermische schok" door koude kopjes.
De kwaliteit van de koffie zal zo nog beter worden.
Controleer of de tank correct op de machine is geplaatst.
Zorg ervoor dat de magnetische vlotter van de watertank vrij kan bewegen.
Spoel de tank uit en ontkalk hem indien nodig.
Controleer of het buisje dat in de melk zit, niet verstopt is.
Controleer of de flexibele slang correct in het accessoire is geplaatst zodat er geen lucht wordt aangezogen.
Schakel het apparaat uit, laat het afkoelen en maak de uitlaat van het Auto-Cappuccino-accessoire schoon.
U dient dit accessoire na elk gebruik te reinigen.
Het lawaai van de machine wordt vooral veroorzaakt door de molen. Een beetje lawaai tijdens het malen van de koffiebonen is normaal.
Soms komt er een vreemd voorwerp terecht in de molen. In dat geval moet u het koffiebonenreservoir leegmaken en de binnenkant in de buurt van de molen met een stofzuiger schoon zuigen.
Wij bevelen het gebruik van koffiebonen van goede kwaliteit aan voor een langere levensduur van de geïntegreerde maalwielen.

Indien het apparaat nog altijd een abnormaal geluid maakt, neemt u best contact op met onze klantendienst.
Draai de knop voor maalfijnheid naar links om fijner gemalen koffie te verkrijgen. Verwijder de Claris-patroon.
Wijzig de instelling voor de molen alleen wanneer deze bezig is met malen.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het toestel niet. Laat de kabel vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
De machine is uitgerust met een functie die automatisch het niveau van de koffiebonen en het water detecteert en regelt.

• Waarschuwingslampje op het controlepaneel:

• Lichtalarm tussen het waterreservoir en het reservoir voor koffiebonen:

Vul het waterreservoir


Vul het reservoir met koffiebonen



Duw op de "Start"-knop om de bereiding van de huidige drank te hervatten.
Het waarschuwingslampje moet door enkele koffiecycli gaan om te werken. Als je de eerste cycli zonder koffiebonen hebt gedaan, moet je alleen bonen in het reservoir doen en 2 of 3 koffiecycli uitvoeren om dit te doen werken.
Arabica-bonen geven de beste smaak af en hebben van nature een laag cafeïnegehalte. Experimenteer met de verschillende variëteiten, mengsels en gradaties van branden om uit te zoeken wat u het lekkerst vindt. Over het algemeen geldt dat hoe donkerder gebrand, hoe sterker de koffiesmaak. Licht branden haalt de volle aroma's naar voren en leidt tot een koffie die zowel mild als vol van smaak is, die van een echte kenner! Geweldige koffiesoorten moeten alleen licht gebrand zijn om hun ware rijkdom, subtiliteit en complexiteit naar voren te halen. Vermijd zeer donker gebrande bonen, aangezien deze vettiger kunnen zijn en de apparaten kunnen verstoppen. Controleer op kleine steentjes die met de bonen zijn vermalen en die het apparaat ook kunnen beschadigen. Gebruik nooit instant- of gemalen koffie.
Het teken van een echte Espresso is het schuim dat onder druk geproduceerd wordt in de machine terwijl de koffie wordt gezet. De druk wordt gemeten in bar (van 1,5 tot 19). Hoe hoger de druk, hoe rijker en dikker het schuim.
Espresso heeft een meer uitgesproken aroma dan "gewone" koffie.
Een espresso is dan ook te herkennen aan het rijke aroma en het romige schuim in het kopje.
Hiervoor zijn een druk van 15 bar (deze druk wordt alleen bij espressomachines bereikt), water met een temperatuur van 90-92°C en fijn gemalen en afgemeten koffie (7 g per kopje) nodig.
Nee, deze apparaten zijn specifiek ontworpen voor een bepaald type koffie.
Als u het verkeerde type koffie hebt gebruikt, moet u deze verwijderen en de machine opnieuw vullen met het juiste type.
De beste manier om de gebruiksduur van de bonen te verlengen is door ze hermetisch af te sluiten en ze in de koelkast te bewaren. Zo blijven de bonen meer dan 3 maand goed.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als u denkt dat er een onderdeel ontbreekt, contacteer dan de klantendienst. Wij helpen u een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Scroll To Top